Nieuws
Komende beurzen
Wilt u ons graag komen bezoeken tijdens een beurs? Regelmatig zijn wij te vinden op verschillende beurzen. In het overzicht hieronder vindt u de meest actuele beursdatums.
Liste des prestations
-
PLANTARIUM 27 EN 28 AUGUSTUS
Hét evenement voor Europese tuinplantenretail en -groothandel
Ook dit jaar zijn wij weer van de partij.
Wij verheugen ons op uw bezoek, ons standnummer is K218
PLANTARIUM 27 EN 28 AUGUSTUS
-
TRADE FAIR 2026
De Trade Fair Aalsmeer, de grootste sierteeltbeurs van Europa, viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. Dit evenement, georganiseerd door Royal FloraHolland, heeft zich in de afgelopen kwart eeuw ontwikkeld tot een onmisbare ontmoetingsplaats voor de nationale en internationale sierteeltsector. Van 4 tot 6 november 2025 zullen meer dan 600 exposanten en 20.000 vakbezoekers samenkomen op een beursoppervlakte van 25.000 m². De beurs biedt een platform voor netwerken, kennisuitwisseling en het ontdekken van de nieuwste trends en innovaties in de sierteeltsector.
De Trade Fair Aalsmeer blijft een belangrijk evenement voor de sector. Het jubileumjaar belooft een bijzondere editie te worden, met veel aandacht voor de geschiedenis en de toekomst van de sierteelt.
TRADE FAIR 2026
-
IPM ESSEN 27 T/M 30 JANUARI 2026
Hier presenteren exposanten van over de hele wereld hun innovatieve producten en diensten op het gebied van planten, techniek, bloemisterij en tuinbeleving. Geen enkele andere beurs biedt zoveel plantendiversiteit en zoveel plantinnovaties. Klimaatverandering en duurzaamheid zijn hier de bepalende thema’s. Ook wij zijn hier weer aanwezig met een stand in hal 7, standnummer 7D37.
IPM ESSEN 27 T/M 30 JANUARI 2026
-
Ziektedetectie
Ziektetedetectie door autonome sensorwagen met behulp van AI
Verduurzaming van de boomkwekerijsector door middel van AI-ziektedetectie door sensordata uit zelfrijdende sensorwagen en de toepassing van biostimulantenDit project richt zich op het ontwikkelen van een autonoom rijdende sensorwagen met geavanceerde AI-beeldherkenning voor de vroege detectie en preventie van ziekten zoals meeldauw en valse meeldauw, met de rozenteelt als initiële testomgeving. De toepassing zal worden gecombineerd met de ontwikkeling van het preventief inzetten van biostimulanten ter vervanging van chemische gewasbescherming wat zal leiden tot een breed inzetbaar product binnen de landbouwsector.
Met de pilot in de boomkwekerijsector wordt een significant en dringend probleem aangepakt, waarbij de impact van de innovatie hoog en een sterke bijdrage levert aan de verduurzaming van de landbouwsector door het verminderen van chemische gewasbescherming middels een holistische aanpak.
Jaar 1: het eerste jaar zal in het thema staan van data verzamelen. Middels een cart zullen er camera beelden verzameld worden. Met deze beelden zal de AI getraind worden om meeldauw te leren te herkennen.
Jaar 2: er zal een sensorwagen worden gebouwd die autonoom over het veld kan rijden. In het tweede jaar zal de robot voor het eerst door de laxa-zaailingen gaan rijden. De robot zal verder ontwikkeld worden.
Jaar 3: de sensorwagen zal autonoom beelden verzamelen meeldauw in een vroeg stadium kunnen detecteren. Hierna kan er door middel van de toepassing van biostimulanten de schade door meeldauw in de laxa-zaailingen beperkt worden.
Ziektedetectie